Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokeet ja oppikirjat kuuluvat kouluun

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kirjoitti varsin mieleenpainuvasti erään pääkaupunkiseudulla toimivan lukion koulupäivästä uuden opetussuunnitelman hengessä (Kaupunki 16.11.).

Jutun mukaan opiskelijat suorastaan nauttivat siitä, että jakson aikana ei ole kokeita eikä läksyjä, kirjoista puhumattakaan. Näiden tilalle on saatu kaikenlaista muuta korvaavaa toimintaa, kuten kauhuelokuvien kuvaamista tai runojen kirjoittamista hautausmaalla, koska erillisiä oppiaineita ei ole.

Jokainen lukio voi ensi vuoden syksystä lähtien painottaa koulukohtaisesti omien soveltavien kurssiensa sisältöä. Opetusalan ammattilaisena ajattelen kuitenkin suorastaan pelonsekaisin tuntein sitä koulutyön arkea, jossa oppimiseen tähän asti vahvasti kuuluneet läksyt ja kokeet heitettäisiin tyystin roskakoriin. Ne korvaisi ilmiöpohjainen oppiminen, jossa opiskelija olisi utelias tutkija.

On toisaalta aivan relevanttia tehdä uusia, jopa radikaaleilta tuntuvia painotuksia oppimiseen. Mikään tietotekninen innovaatio ei kuitenkaan koskaan korvaa oppikirjaa.

Myös kokeet ovat osa lukio-opiskelua. Konkreettisena osoituksena siitä ovat viimeistään ylioppilaskirjoitukset, joita ei tietääkseni tulevaisuudessakaan suoriteta rennon hauskasti ryhmätöitä tehden.

Kai Rantalainen

opinto-ohjauksen lehtori, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat