Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähkön riittävyys varmistetaan energiaremontilla

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kivihiilen käyttö sähköntuotannossa hiipuu taloudellisista syistä, ja se on oikein. Toisin kuin Paavo Rautio (HS 19.11.) maalaili, hiililauhdetta syrjäyttävä tuulivoima ei ole ongelma, vaan luonnollinen suunta.

Norjasta ja Ruotsista meille virtaava halpa tuuli- ja vesisähkö ovat huonontaneet hiililauhdesähkön taloudellista kannattavuutta, ja yhtä lukuun ottamatta kaikki suuret lauhdevoimalat on jo purettu tai pantu pitkäaikaiseen säilöön. Sähkö ei kuitenkaan lopu, vaikka sen uhka on noussut taas otsikoihin (HS 15.11.).

Sähkön riittävyys varmistetaan energiaremontilla: lisäämällä tuuli- ja aurinkosähkön tuotantoa, panostamalla siirtoyhteyksiin sekä tasapainottamalla kysynnän ja tarjonnan vaihtelua älykkäiden järjestelmien, kysyntäjouston ja sähkön varastoinnin avulla. Hiilellä on ollut kätevää tuottaa sähköä kulutushuippuihin. Tämä ei enää käy, sillä tulevaisuuden energiajärjestelmä ei tuota päästöjä.

Britannia ilmoitti tiistaina luopuvansa kivihiilestä seuraavien kymmenen vuoden aikana. Suomessakin on aika ryhtyä sanoista tekoihin ja käynnistää energiaremontti, joka johtaa koko sähköntuotannon uudistumiseen. Näin varmistetaan sähkön riittävyys ja nollataan ilmastopäästöt.

Olli Tiainen

ilmasto- ja energiakampanjoitsija

Greenpeace

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat