Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nettimarkkinointi on lapsenkengissä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kirsti Vaulamon ja Juhani Korpelan kirjoitus matkailun nettimarkkinoinnista (HS Mielipide 16.11.) oli hyvä avaus. Ehkä vihdoin suomalaiset matkailualan yrittäjät ja -toimijat alkavat toimia ja päivittävät nettisivunsa ajan tasalle.

Kävin Visit Finland -maaportaalissa ja siellä joulupukin pajan sivuilla. Kuinka nuhruiset ja vanhanaikaiset sivut olivatkaan! Videokuvakin oli neljä kuukautta vanha, eikä kuvassa tapahtunut mitään. Joulupukki istui vain persauksillaan, ja hädin tuskin saattoi havaita, että kyse oli liikkuvasta kuvasta.

Tulkaa siellä napapiirilläkin tälle vuosituhannelle ja lähettäkää reaaliaikaista live-kuvaa ympäri vuorokauden. Käyttäkää nykyajan tekniikkaa ja lähettäkää interaktiivista kuvaa, erilaisia pelejä ja muuta aktiviteettia. Alkupaloja voisi katsella ilmaiseksi, mutta syvällisempi osallistuminen maksaisi.

Pitäisi ymmärtää työllistää nuoria, innovatiivisia sisällöntuottajia. Muut matkailukohteet voisivat toimia samoin ja tuoda esiin vahvuutensa reaaliaikaisesti ja innovatiivisesti.

Suomessa lähinnä Levi ja Tampereen kaupunki osaavat hyödyntää näitä mahdollisuuksia. Roundshot Skyview -näkymään voi upottaa linkkejä hotelleihin ja muihin matkailu- ja tapahtumapaikkoihin.

Katsokaa, miten maailmalla asiat tehdään, ja matkikaa, jos ette osaa kulkea edellä.

Uskon, että Suomessa on vaikka kuinka paljon nuoria ja hyviä sisällöntuottajia, kunhan heille vain annetaan mahdollisuus. Nuoret hallitsevat internetin, se on heille arkinen työväline – aivan kuten meille vanhemmille vasara ja porakone. Suomenkin on aika tulla tässä asiassa 2000-luvulle.

Arto Vuoti

eläkeläinen, Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat