Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wilma-viesteissä on vanhemmilta ylilyöntejä, väsynyt opettaja kirjoittaa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Opettajan työ on muuttunut suuresti viime vuosina. Aloitin luokanopettajana kahdeksan vuotta sitten. Silloin sähköinen Wilma-järjestelmä oli uusi eivätkä kaikki koulut olleet aktiivisesti siirtyneet sen käyttöön.

Toisin on nyt. Opettajanhuoneen puhelin ei enää soi eikä vanhempia näy aamu- tai iltapäivisin koululla. Reissuvihko on nykylapsille vieras keksintö.

Julkisuudessa on ollut paljon puhetta siitä, miten aikuiset ihmiset purkavat tunteitaan sosiaalisessa mediassa ja ovat riippuvaisia älypuhelimistaan. Kynnys kommentoida ja kysellä asioita on netissä matala. Sama näkyy valitettavasti myös koulun arjessa.

Toivoisin, että vanhemmat yhä jättäisivät välillä soittopyynnön tai tulisivat käymään koululla Wilma-viestien sijaan. Veikkaan nimittäin, että kasvotusten tai puhelimitse keskustelemalla kaikkein pahimmat ylilyönnit jäisivät pois.

Vai soittaisitteko lapsenne opettajalle vain haukkuaksenne ex-puolisoanne, kertoaksenne seikkaperäisesti lapsenne yskästä edellisenä yönä, pyytääksenne opettajaltanne hammashoitolan yhteystietoja tai mahdollisuutta, että opettaja palauttaisi lapsenne lainaamat kirjat teidän puolestanne lähikirjastoon?

Väsynyt opettaja

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat