Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranneke ei ole kaikille käyttäjille hyödyllinen

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa oli hieno juttu turvapuhelinjärjestelmästä (22.11.). Näin palvelun pitäisikin hoitua. Aina järjestelmä ei kuitenkaan toimi toivotusti.

Muistisairaalla äidilläni on ollut turvaranneke kaksi vuotta. Laite tuotiin kotiin, ja äitiäni opastettiin käyttämään sitä. Tuntui hyvältä ja turvalliselta, mutta ei mennyt kauaakaan huomata, että käytäntö onkin aivan toista.

Äitini muistaa ajan, jolloin rannekello otettiin pois kädestä nukkumaan ja suihkuun mennessä. Näin hän on tehnyt rannekkeellekin. Omaiset ovat satoja kertoja selittäneet rannekkeen tarkoituksen ja korostaneet, ettei sitä oteta koskaan pois. Muistilappuja on kiinnitetty suihkuhuoneeseen ja makuhuoneeseen. Joskus ne auttavat, useimmiten eivät.

On tullut tunne, ettei rannekkeesta ole oikeastaan mitään hyötyä. Ranneke ei pahemmin auta, jos se on olohuoneen sohvalla silloin, kun käyttäjä kaatuu suihkussa. Tutuilla on aivan samanlaisia kokemuksia.

Eikö pystytä kehittämään turvaranneketta, jota käyttäjä ei itse saa pois? Tämä takaisi, että hätätilanteessa ranneke olisi käytettävissä.

Pia Heimonen

eläkeläinen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat