Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskittyykö valta liikaa virkamiehille?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Onko Helsinki siirtymässä virkamiesvaltaan? Siirtyvätkö asukkaiden ja henkilöstön vaikutusmahdollisuudet historiaan? Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen pian käsittelyyn tulevassa esityksessä suuri osa virastoista lakkautetaan ja muodostetaan toimialamallin mukaisesti isompia kokonaisuuksia sekä muodostetaan niin sanottuja superlautakuntia.

Lautakuntien vähentymisen seurauksena luottamushenkilöiden paikkojen määrä vähenee huomattavasti, ja näin lähidemokratia etääntyy tavallisesta kuntalaisesta.

Kuinka asukkaat saavat tulevaisuudessa äänensä kuuluviin? Miten taataan henkilöstön mahdollisuudet vaikuttaa työntekijöitä koskevien asioiden valmisteluun ja tulla kuulluksi silloin, kun tehdään päätöksiä?

Helsingin Sanomat kirjoitti (Kaupunki 18.11.) espoolaisten valtuutettujen olevan huolissaan siitä, että valta on keskittynyt liikaa virkamiesjohdolle.

Me JHL:n edustajat olemme huolestuneita siitä, onko Helsingin kaupunki menossa samaan suuntaan. Näkemyksemme mukaan kaupunginjohtajan toimialamallia koskevassa esityksessä virkamiesvalta keskittyy ja kapenee Espoon mallin tapaan.

Kaupunginjohtajamallin rinnalla vaihtoehtona esityksessä kulkee pormestarimalli. Sitä koskeva selvitys näyttää melko pintapuoliselta. Edellytämmekin lisäselvitystä pormestarimallista, jotta näkisimme tämän mallin mahdolliset hyödyt kaupunginjohtajamalliin verrattuna.

Valtuustostrategiassa on päätetty johtamisen uudistamisesta. Uudistukseen on tarvetta, mutta onko ajankohta juuri nyt oikea, kun sote- ja itsehallintoalueiden myötä ollaan menossa uudenlaiseen kaupunkirakenteeseen?

Mistä löydämme tulevaisuuden luottamushenkilöt valtuustoihin? Kaupunginjohtaja Pajusen esityksen mukaisesti kaupunginvaltuutetuista valitaan kaupunginhallitus ja kaupunginhallituksen jäsenistä superlautakuntien puheenjohtajat. Riittääkö luottamushenkilöiden aika? Entä löytyykö tarpeeksi osaajia?

Merja Ruotsalainen

puheenjohtaja, Helsingin yhteisjärjestö JHL ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat