Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asumisyksiköissä on tarvittava tuki

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Liisa Vuorio kommentoi mielipidesivulla (HS 14.11.) helsinkiläisen vammaisten asumisyksikön yöaikaista käytäntöä korvata päivystävä työntekijä hoitajalla, joka on tavoitettavissa tablettitietokoneella.

Kaarina Johansson jatkoi aiheen käsittelyä toteamalla (HS Mielipide 16.11.), että inhimillisen avun puute aiheuttaa vammaisissa ihmisissä turvattomuutta.

Helsingin vammaistyössä on tavoitteena tukea lapsuudenkodistaan pois muuttavia, uutta elämänvaihetta aloittelevia nuoria sekä kehittää vammaisten ihmisten asumista Helsingissä.

Tavoitteena on tarjota heille hyvät edellytykset itsenäiseen ja mielekkääseen elämään. Samalla haluamme, että he kokevat olonsa turvalliseksi.

Pidämme huolen siitä, että henkilöstöä on riittävästi vastaamaan asiakkaiden palveluntarpeeseen. Olemme ottaneet tänä vuonna käyttöön virtuaalisen yöaikaisen tuen.

Teknologiaa käyttävät vain asiakkaat, joilla ei ole öisin tarvetta fyysiselle avulle. Yksiköissä, joissa on tarve fyysiselle avustamiselle, on paikalla oma yöhoitaja.

Olemme saaneet varsinkin nuorilta asiakkailta myönteistä palautetta. Etähoidon avulla sairaanhoitajan saa tabletin ruudulle tarvittaessa. Etäyhteyden avulla sairaanhoitaja arvioi, tarvitseeko asukas apua paikan päälle.

Asumisyksiköissä, joissa ei ole omaa yöhoitajaa, työskentelee myös kiertävä yöhoitaja. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä tabletilla hoitajaan tai soittaa kiertävälle yöhoitajalle. Päivisin yksiköissä on läsnä vammaistyön työntekijöitä.

Sähköisillä palveluilla luodaan edellytyksiä hyville ja tarkoituksenmukaisille palveluille. Samalla saavutetaan taloudellisia säästöjä. Henkilöstön aikaa vapautuu esimerkiksi asiakkaiden osallisuuden lisäämiseen.

Mikaela Westergård

vammaistyön johtaja, Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat