Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi vakuutusmaksuja ei ole vähennetty?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Liikenteessä kuolleiden määrä on vähentynyt 25 vuodessa puoleen. Samana aikana autokanta on kasvanut puolella miljoonalla. Kuolleiden määrä suhteessa autokantaan on vähentynyt dramaattisesti.

Vaikka vakavat onnettomuudet ovat vähentyneet, liikenteen vakuutusmaksuja on korotettu jokaisena vuonna. Miksi parantunut liikenneturvallisuus ei ole alentanut liikenteen vakuutusmaksuja?

Korjautin erään peltivaurion autossani omalla kustannuksellani. Hinta-arvio eräässä auton merkkiliikkeen peltikorjaamossa oli tuhat euroa, kun taas eräs pelkästään peltitöitä tekevä korjaamo korjasi vaurion viidelläsadalla eurolla. Hintaero oli siten merkkiliikkeen korjaamon tappioksi sata prosenttia.

Suomessa on aina ollut ankara autoverotus, ja siksi itse autot on pitänyt myydä pienellä katteella, jotta ne yleensä menisivät kaupaksi. Autoliikkeet ovat keränneet katteensa jälkimarkkinoinnista, esimerkiksi peltikorjaamisesta.

Vakuutusyhtiöt korvaavat yleisesti auton peltivauriot merkkiliikkeen peltikorjaamossa tapahtuvan korjauksen perusteella. Herääkin kysymys, peritäänkö autovakuutusmaksujen osana autoilijoilta kulueriä, joiden tarkoituksena on paikata autojen myynnistä saamatta jäänyttä katetta merkkiliikkeille.

Timo Saarimaa

taksiautoilija, Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat