Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yliopistolaiset etsivät ratkaisuja yhdessä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Professorit Hannu Korkeala ja Mikael Skurnik toivat esiin huolen Helsingin yliopiston johtamisesta vaikeassa muutostilanteessa (HS Vieraskynä 20.11.).

Helsingin yliopiston hallitus uudisti johtajien valintatapaa alkuvuodesta 2015. Vastedes dekaanit eli tiedekuntien johtajat valitsee yliopiston hallitus, jonka yliopistolaiset ovat valinneet.

Muissa suomalaisissa yliopistoissa tällaiseen valintamenettelyyn on siirrytty jo aikaisemmin vuoden 2010 yliopistouudistuksen mukaisesti.

Yliopistomme on voimakkaasti vastustanut maan hallituksen kaavailemia leikkauksia yliopiston rahoitukseen. Myös henkilöstöjärjestöt ja huippututkijat ovat vielä viime hetkellä vedonneet päättäjiin.

Näillä näkymin Helsingin yliopistossa on edessä erittäin haasteellinen aika. Kaikkiaan 20 prosentin perusrahoituksen vähentyminen johtaa vaikeisiin päätöksiin. Yliopiston hallituksen käynnistämällä muutosohjelmalla etsitään paitsi säästöjä myös keinoja lisätä rahoitusta. Erityisesti huomio on kansainvälisen rahoituksen hankinnassa.

Yliopistomme nykyiset johtajat ja dekaanit, jotka ovat aloittaneet tehtävissään ennen valintatavan uudistusta, ovat nyt suuren haasteen edessä: kuinka vaikeasta tilanteesta päästään yhteistyössä eteenpäin?

Meillä kaikilla Helsingin yliopistossa on suuri huoli siitä, miten näistä leikkauksista selvitään. Koska huoli on yhteinen, myös ratkaisujen etsintään on valjastettu laajasti yliopistolaisia. Koko yhteisöllä on mahdollisuus keskustella tilanteesta avoimesti myös sisäisissä kanavissa.

Jukka Kola

rehtori

Esa Hämäläinen

hallintojohtaja

Helsingin yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat