Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mistä kotihoidossa oleva lapsi jää paitsi?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa oli (13.11.) useita mielipiteitä liittyen kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen tehtäviin rajauksiin. Olen ihmetellyt koko syksyn sitä, mitä tämä niin erinomaiseksi julistettu varhaiskasvatus ylipäätään on – siis ihan konkreettisesti eikä vain hienoilla tavoitetasoilla.

Väitetään, että varhaiskasvatuksella voidaan ehkäistä syrjäytymistä ja että varhaiskasvatuksessa lapsi saa kaikenlaisia virikkeitä. Väitetään myös, että kotihoidossa oleva lapsi jäisi jostakin paitsi. Mistä?

Varhaiskasvatuksella voidaan ilmeisesti perustella ihan mitä vain. Sillä voidaan kätevästi perustella myös sitä, miten vanhemmuuden vastuu voidaan ja pitää ulkoistaa.

Jos siis nähtävästi ihan yleisesti valtiojohtoa myöten ajatellaan, että kotihoidossa olevat lapset jäävät joistakin kehitykselle uskomattoman tärkeistä ja oleellisista asioista paitsi, toivoisin, että joku voisi kertoa yksinkertaisesti ja konkreettisesti, mitä vanhemman pitää tehdä kotona lapsen kanssa, jotta nuo kaikki varhaiskasvatuksen ison ja upean sateenvarjon alla syntyvät tulokset saa kotihoidolla aikaiseksi.

Tuskin ne ovat niin tähtitieteellisen vaikeita asioita, etteikö keskiverto vanhempi niihin kykene. Avaamalla tätä hienoa varhaiskasvatuksen sateenvarjoa alan ammattilaiset voisivat tukea vanhempia heidän omassa kasvatustyössään sen sijaan, että kaikki lapset halutaan kodin ulkopuolelle ”kasvatettaviksi” ja kääritään tämä halu lapsen oikeudeksi.

Jessica Naukkarinen

kotiäiti, lakimies, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat