Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wilma-viesteistä pitää laatia selvät pelisäännöt, vertaus reaaliaikaiseen rikosrekisteriin on osuva

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Väsynyt opettaja kirjoitti (HS Mielipide 22.11.) vanhempien Wilma-viesteistä. Vanhempana olen kohdannut koulun suunnalta tullutta ahdistavaa palauteryöppyä, esimerkiksi: ”Oppilas ei pessyt käsiään.”

Olisiko rakentavampaa laatia yhteinen ja selkeä Wilma-opas koulun ja kodin väelle? Selkeyttäisikö se viestintää? Nyt opettajasta riippuen Wilma-merkintöjen laajuus vaihtelee, ja viestintä on melko epäyhtenäistä.

Ohjeistus ytimekkääseen ja lyhyeen viestintään olisi paikallaan vanhemmankin mielestä. Me vanhemmat emme ole saaneet ohjeistusta Wilman käyttöön.

Voisiko Wilman sisällön kääntää päälaelleen? Kielteisten asioiden listaamisen sijaan painotettaisiin myönteisten asioiden ja oppilaan vahvuuksien huomioimista Wilman tuntimerkinnöissä. Nyt osoitellaan lähes yksinomaan oppilaan huonosti menneitä asioita.

Huoltaja voi tiedostamattaankin vastata kielteiseen viestintään kielteisellä viestinnällä. On selvää, ettei opettajien ja huoltajien resurssit riitä intensiiviseen ja tarpeettoman runsaaseen viestintään.

Avaan kauhuissani Wilman tuntimerkinnät. Vertaus reaaliaikaiseen rikosrekisteriin on surullisen osuva. Milloin oppilaan hyvä käytös ja vahvuudet muistetaan yhtä pontevasti kuin huono käytös?

Kielteinen osoittelu ei tue oppilaan myönteistä kehitystä. Esimerkiksi erityisoppilailla syntilista voi olla loputon eikä myönteisiä asioita huomioida ehkä lainkaan.

Väsynyt vanhempi

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat