Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naiset halutaan takaisin hellan ääreen

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Päivähoito-oikeus on lapsen etu. Siinä sivussa lapsi voi saada jaksavamman vanhemman. Vanhempien tulisi myös tulevaisuudessa olla taho, joka saa arvioida päivähoidon tarpeen lapselleen.

Subjektiivinen päivähoito-oikeus on vapauttanut erityisesti naiset olemaan myös muuta kuin äiti: vaikuttamaan, opiskelemaan, työskentelemään ja yrittämään.

Lisäksi päivähoito on tehnyt arvotettavaksi naisten perinteisesti palkatta yhteiskunnalle tekemää työtä, esimerkiksi lastenhoitoa. Ilman päivähoito-oikeutta ei olisi myöskään kotihoidon tukea.

Samoin naiset hoitivat vanhukset, vammaiset ja sairaat. Näitä töitä ei nähty palkan maksamisen arvoisiksi. Tähän ollaan menossa nyt takaisin. Sitä ei tule hyväksyä.

Päivähoito-oikeuden rajaaminen on osa laajempaa ideologista uudistusta, jota hallitus ajaa läpi väittämällä, ettei ole varaa. Tämä on muunneltua totuutta.

Naiset halutaan takaisin hellan ja nyrkin väliin hoitamaan palkatta hoitoa tarvitsevat. Tässä näköjään kansa ei tiedä historiaansa ja on siksi tuomittu sitä toistamaan.

Susanna Rissanen

yhteiskuntatieteiden kandidaatti, Skp:n keskuskomitean jäsen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat