Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salon lisäksi myös muut irtisanomisista kärsivät alueet saavat tukea

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hallituksen päätös tukea Salon ja muiden rakennemuutosalueiden aluetalouden elpymistä rahoittamalla toimivien yritysten kasvua ja uuden yritystoiminnan syntymistä on herättänyt kysymyksiä ja keskustelua.

Martta Nieminen antoi kirjoituksessaan (HS Politiikka 23.11.) kuvan, että olisimme esittäneet koko 22 miljoonan euron panostuksen menevän yksinomaan Salon seudulle. Tällaista emme väittäneet. Työ- ja elinkeinoministeriön järjestämässä tiedotustilaisuudessa 18.11. sanoimme ja näytimme oikein kuvassa seinällä, että myös muut Microsoftin rakennemuutoksesta kärsivät alueet, kuten Uusimaa ja Pirkanmaa, voivat hyötyä tästä lisärahasta.

Asian selkeyttämiseksi on paikallaan muutama tarkennus. Yhteensä 22 miljoonan euron lisäpanostuksen tavoitteena on osaamiseen perustuvien työpaikkojen luominen tietotekniikan rakennemuutoksesta kärsivillä alueilla, joista Salon seutu on selkeästi pahin. Kuten kerroimme, myös muut Microsoftin irtisanomisista kärsivät alueet ovat oikeutettuja tukiin. Merkittävä summa kohdistuu Saloon, jossa tehdään hyvää työtä vaikeissa oloissa.

Tuki jakautuu seuraavasti. Tekesin Digiboosti-hankkeeseen suunnataan 10 miljoonaa euroa. Pk-yritykset voivat hakea tukea uuden henkilön palkkaamiseen, kun kyseessä on liiketoiminnan digitalisoinnin edistäminen. Hanke ei ole Microsoft-sidonnainen, ja tuki haetaan suoraan Tekesiltä. Salolaisten yritysten edellytykset saada tätä tukea ovat hyvät, koska Salon seudulla on tietotekniikan ammattilaisia tarjolla juuri nyt.

Finpron Invest in Finland -ohjelmassa tietotekniikan alalle suunnataan kaksi miljoonaa euroa. Invest in Finland markkinoi Suomea ja paikkakuntia, joissa on korkean osaamisen tietotekniikan ammattilaisia kansainvälisten yritysten sijoittumispaikaksi. Invest in Finland tekee yhteistyötä muun muassa Salon kaupungin, Yrityssalon ja paikallisten osaajien kanssa.

Kestävää kasvua ja työtä -ohjelmasta suunnataan viisi miljoonaa euroa työ- ja elinkeinoministeriön kehyksen sisällä yritysten kehittämishankkeisiin Salon seudulle sekä muille äkillisen rakennemuutoksen paikkakunnille.

Toiset viisi miljoonaa euroa suunnataan yritysten kehittämishankkeisiin kaikilla Microsoft-paikkakunnilla. Yritykset voivat hakea tukea esimerkiksi investointeihin, kansainvälistymiseen, tuotekehitykseen ja toiminnan uudistamiseen. Tuista päättävät ely-keskukset.

Kokonaispotista merkittävä osuus ohjautuu siis Saloon, kuten totesimme. Luotamme siihen, että kaupunki pystyy käyttämään summan mielekkäästi. Myös rakennemuutosalueiden toimijoiden oma panos on ratkaisevaa: jos hyviä avauksia syntyy ja yritykset lähtevät aktiivisesti uudistumaan, tuet painottuvat näille alueille.

Olli Rehn

elinkeinoministeri (kesk)

Jari Lindström

oikeus- ja työministeri (ps)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat