Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yrittäjyyttä voitaisiin arvostaa näkyvämmin

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Uusikaupunkilainen Vahterus Oy sai yhden kolmesta presidentin kansainvälistymispalkinnosta. Palkinto meni varmasti oikeaan kohteeseen.

Valitettavasti presidentin palkinto on lähes ainoa näkyvä yrittäjyyteen kannustava tunnustus Suomessa. Sen julkistamistapa on vuodesta toiseen yhtä perinteisen vaatimaton. Toisin on Virossa.

Minulla oli lokakuussa tilaisuus osallistua Suomalais-Eestiläisen kauppayhdistyksen, WTC Turun ja muiden tahojen järjestämälle tutustumisretkelle, joka kantoi nimeä ”Viro digitaalisen aallon harjalla”.

Hyvin järjestetyllä kahden päivän matkalla kaksikymmentä osanottajaa tutustui kahdeksaan yritykseen Tallinnassa ja Tartossa.

Ei jäänyt epäselväksi, että Viro todella on digiyrittämisen eturintamassa. Maassa on järjestetty jo lähes kymmenet vaalit sähköisesti. Yritysten johtotähti näytti olevan kansainvälistyminen heti alkumetreillä.

Virossa oli menossa yrittäjyysviikko, mikä myös näkyi voimakkaasti Tarton katukuvassa. 8. lokakuuta maan television ykköskanava lähetti suorana suuren juhlagaalan, jossa palkittiin vuoden menestyjät niin vientisektorilla kuin kotimarkkinoillakin noin parissakymmenessä sarjassa.

Suurten yritysten sarjassa palkinnot luovutti tasavallan presidentti Toomas Hendrik Ilves, ja pk-sektorin palkinnot luovutti maan pääministeri Taavi Rõivas. Tässä on mallia yrittäjyyden arvostamiselle. Vastaavan luulisi sopivan ainakin yritystaustaiselle pääministerille ja varmaankin myös tasavallan presidentille.

Seppo Lohtaja

Uusikaupunki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat