Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Totuin suolattomaan ruokaan alle kahdessa viikossa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen lääketieteellistä syistä noudattanut kahden vuoden ajan nollalinjaa lisätyn natriumin suhteen. Ruoka, leivät ja leivonaiset valmistetaan kotona ilman suolaa. Edes leivinjauhetta tai ruokasoodaa ei käytetä. Allergiani estää kananmunan käytön. Rajoituksistani huolimatta kotiruoka ja leivonnaiset ovat loistavia!

Verikokeeni näyttävät toistuvasti natriumtason olevan viitearvossa. Eräs lääkärini sanoi, että suolan tarpeellisuudesta ihmiselle ei ole tieteellistä näyttöä.

Elintarvikkeita, joissa ei ole lisättyä suolaa, on vaikea löytää. Miksi suolaa pitää lisätä? Perinteisesti suolaa on lisätty maun ja säilyvyyden takia. Nykyisin säilyvyydestä vastaavat monet E-koodiyhdisteet.

Totuin suolattomuuteen alle kahdessa viikossa. Ruoan oikea maku tulee korostetusti esille. Painoni putosi useita kiloja. Natriumin elimistöön keräämä ylimääräinen vesi jäi pois.

Olen kysellyt, voisiko esimerkiksi levitteitä ja juustoja valmistaa ilman lisättyä suolaa. Vastaukset ovat olleet kielteisiä.

Olen vakuuttunut, että monet muutkin haluaisivat suolattomia ruokia, jos tarjolla olisi vaihtoehtoja. Voita sentään saa suolattomana.

Nyt rasittavassa hyötyliikunnassa hiki on pelkkää vettä, eikä muuta aistittavaa esiinny. En tunnista suolan puutetta tai heikottavaa oloa.

Suolan kloridin vaikutuksista elimistön säätöprosesseissa ei juurikaan puhuta. Hiilihydraattien ja voin käyttö ei ole johtanut veriarvojen poikkeamiseen viitearvoista eikä painoni ole noussut. Terveyden edistämisessä ei siis tarvita lisättyä suolaa.

Ahti Leinvuo

diplomi-insinööri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat