Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsilisä molemmille vanhemmille

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Rainer Nordberg käsitteli (HS Mielipide 23.11.) isän oikeuksia lapsensa kasvatukseen erotilanteessa.

Näyttäisi siltä, että Suomessa isän rooliksi tarjotaan aivan liian usein maksumiehen osaa. Usein myös sosiaalivirkailijat sortuvat neuvomaan isiä erotilanteissa vähintäänkin kyseenalaisella tavalla.

Kerron esimerkin omasta tilanteestamme.

Mieheni maksaa yhteishuoltajuudessa olevan lapsensa äidille elatusrahaa. Tästä huolimatta lapsi ei saa tuoda mukanaan kotiimme äidin luona olevia vaatteita tai harrastusvälineitä tai edes kännykkää. Niinpä olemme pakotetut ostamaan kotiimme lapselle kaikki vaatteet ja harrastevälineet.

Jokainen voi varmasti kuvitella, millaisen kuukausittaisen loven tavallisen perheen kukkaroon tekee, kun maksetaan ensin elatusrahaa parisen sataa euroa kuukaudessa ja sen päälle lapselle ostetaan vielä vaatteita ja harrastusvälineitä.

Näin olemme tehneet jo vuosia asiaa käsitelleen sosiaalivirkailijan neuvosta – hän sanoi, että näin pääsemme helpommalla.

Jokainen huoltajuusasioita selvitellyt tietää, ettei kukaan jaksa taistella tuulimyllyjä vastaan vuosikausia. Symbolinen kädenpuristus olisi esimerkiksi se, että yhteishuoltajuudessa olevien lasten lapsilisät jaettaisiin puoliksi isän ja äidin kesken.

Uusperheen äiti

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat