Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikolliset eivät piittaa asedirektiivistä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jarmo Pitkänen (HS 22.11.) ja Mika Ehrnrooth (HS 26.11.) kirjoittivat perustellut mielipidekirjoitukset suunnitellun EU:n asedirektiivin vaikutuksista suomalaisten ampuma- ja metsästysharrastuksiin sekä reservimme toimitaan.

Jälleen kerran ollaan hankaloittamassa tavallisten ihmisten harrastusmahdollisuuksia vaikeuttamalla heidän ampuma-aseiden hallussapito-oikeuttaan. Rikollisiin kiellot eivät vaikuta, koska he eivät niistä välitä ja hankkivat aseensa luvatta.

Kautta aikojen totalitaariset valtiot ovat yrittäneet varmistaa, ettei tavallisilla kansalaisilla olisi aseita, koska niitä voidaan käyttää hallintoa vastaan. Meillä tällaiseen ei liene tarvetta.

Ehkä tehokkain keino terrorismin vastustamiseen on juuri se, että tavallisilla kansalaisilla on harrastukseen tarkoitettuja ampuma-aseita tai kuten Sveitsissä reserviläisten aseet, joita voi hätätilanteessa käyttää myös puolustautumiseen. Esimerkiksi Isis iskee aseettomia kyliä vastaan kenenkään estämättä. Tällainen ei onnistuisi Suomessa.

Meillä Suomessa ampuma-aseiden hallussapitoa vastustaa pieni vähemmistö ideologisista syistä. Se ei saa vaikuttaa kansalaistemme enemmistön toimintaan.

Ari Hyvönen

majuri evp., Kausala, Iitti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat