Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukilakot ovat ylimitoitettuja

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ari Wigelius kirjoitti (HS Mielipide 26.11.) postialan työehtosopimusneuvottelujen kiistoista. Syyttelyn ja nokittelun sijaan kaivattaisiin nyt ymmärtämystä siitä, miten vakavasti digitalisaatio ja kilpailu mullistavat koko postialan tulevaisuuden.

Toisin kuin Wigelius antoi ymmärtää, Postin perinteinen kirje- ja lehtiliiketoiminta ja sen myötä yhtiön kannattavuus ovat lähivuosina uhattuina. Ilman tehostamista, uutta liiketoimintaa ja lisämyyntiä postinjakelu kääntyy vuoteen 2019 selvästi tappiolliseksi laskevien volyymien vuoksi. Vapaa kilpailu pitää taas huolen, että työehtosopimusten hintalappua ei voi siirtää asiakkaille hinnankorotusten muodossa. Ilman uudistuksia työpaikat siis vähenevät.

Posti ei halua polkea palkkoja, vaan haluamme työn ehdot vain samalle tasolle kuin kilpailijoilla, jotka jakavat postia toisen SAK-laisen liiton, Teamin työehdoilla. Wigelius puhui varhaisjakajien 1 400 euron palkoista. On hyvä muistaa, että tämä on korvaus 4 tunnin päivittäisestä osa-aikatyöstä. Kokopäivätyönä se vastaisi liki 3 000 euron kuukausipalkkaa.

Posti on kyllä valmis etsimään nopeasti ratkaisua neuvotteluissa. Sopua on kuitenkin vaikea saavuttaa, jos toinen osapuoli ei halua neuvotella vaan hakee lisää tulivoimaa ylimitoitettujen tukilakkojen avulla. Työntekijäliitto Paulla lakkoja ja lakkovaroituksia on jo yhteensä 13, minkä lisäksi on nähty päivittäisiä laittomia lakkoja.

Neuvotteluita johtaa nyt valtakunnansovittelija. Hänelle kuten neuvotteluosapuolillekin pitäisi antaa kaikki työrauha rakentaa molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu postialalle – ilman ulkopuolisia uhkauksia ja väliintuloja.

Timo J. Anttila

sidosryhmäjohtaja, Posti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat