Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

AKT:n toimet viimeinen naula arkkuun

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Voiko Suomessa olla haasteellisempaa toimialaa kuin logistiikka ja varsinkin tavaraliikenne kaikissa muodoissaan? Suuri osa töistä on mennyt halvemman hinnan maihin: Viro, Latvia, Liettua ja Puola pystyvät tarjoamaan kuljetuksia huomattavasti meitä suomalaisia edullisemmin hinnoin. Kabotaasiliikenne lisääntyy koko ajan ja vapautuu piakkoin.

Suomalainen työ hinnoitellaan Suomen lakien ja työehtosopimusten mukaan, eikä kukaan käytännössä valvo muunmaalaisten hinnoittelua. Hinta on yhä tärkein kriteeri monissa kuljetuksissa. Tilaajavastuulaki koskee käytännössä vain yrittäjää. Työn tilaaja voi ostaa työn hinnalla, joka ei millään riitä velvoitteiden maksamiseen.

Me yrittäjät olisimme odottaneet AKT:lta alan ymmärrystä ja halua säilyttää työpaikat meillä suomalaisilla, joustoja ja halua yhteistyöhön. Lisämausteen vaikeuteemme tuo ahtaajien satamissa toteuttamat, lähes viikoittaiset työnseisaukset – milloin syynä on huono pomo tai muuten vain epämukava työ. Kontit ja perävaunut jäävät satamiin, ja kuljetusyrittäjät ovat tilanteessa ensimmäisinä kärsijöinä.

AKT:n tukilakot ovat viimeinen naula arkkuumme. Toimialan tulevaisuus on uhattuna. Ainoa mahdollisuus on siirtyä Suomen ulkopuolelle halvan hinnan maihin ja toimia sieltä käsin. AKT menettää jäseniään ja ala työpaikkoja, mutta se ei näytä liittoa huolestuttavan. Olisiko vielä mahdollisuus edes yrittää ymmärtää pienyrittäjiä ja säilyttää työpaikat?

Anja Koskinen

yrittäjä, Kotka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat