Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laura Lindstedtin Finlandia-kiitospuhe oli mauton

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Laura Lindstedtin kiitospuhe Finlandia-palkintojen jakotilaisuudessa oli näkyvyystemppu, josta mieleen tuli Mustien pantterien nyrkkiin puristetut hansikaskädet Meksikon olympialaisissa. Mauttomampi vain ja muutamien väitteiden kohdalla lähes huti.

Ideologisesti tarkoitushakuinen puhe sisälsi alhaisia väitteitä muun muassa siitä, että hallituksen toiminta olisi tietoisesti muuttamassa Suomea luokkayhteiskunnaksi.

Verokeitaiden ja ökyrikkaiden irtioton arvostelu on oikeutettua ja niitä tulee vastustaa ideologisesti, politiikan, sivistyksen ja yhteiskunnan moraalitajunnan tasolla. Lindstedtin puhe sen sijaan oli itse asiassa luomassa epä-älyllistä narratiivia kumpujen yöstä nousevalla ajatuksella, jonka mukaan ”rikkaiden pöydiltä varisevat murut putoavat köyhän suuhun”. Kirjailijan puheet menivät jonnekin arkijärjen ja punahurmoksen välitilaan.

Oneiron on varmasti onnistunut taideteos, ja siitä onnittelut. Puhe sisälsi kohtia, joihin voi myös yhtyä: kritiikkiä tyhjänpäiväistä tsemppihenkeä ja vaikkapa kielenkäytön etiikkaa, kuten somessa ilmenevää väkivallalla uhkailua kohtaan.

Matti Heiliö

Lahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat