Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palvelujen saatavuus Herttoniemessä paranee

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Johanna Laisaari ja Jere Reinikainen (HS Mielipide 23.11.) ovat huolissaan Herttoniemen kirjaston muutosta ja sen kustannuksista kaupungille.

Herttoniemen kirjasto ja nuorisotila sijaitsevat Kettutiellä talossa, joka asemakaavan mukaan puretaan asumisen tieltä.

Kirjastolle haetaan paikkaa, jonne koko Herttoniemen alueen asukkaat pääsisivät helposti. Nykyinen sijainti ei palvele vajaata 9 000 Herttoniemenrannan asukasta eikä kulosaarelaisia.

Vaikka Kettutien kirjastoon on virinnyt uutta asukastoimintaa, sen käyttöluvut ovat pysyneet alhaisina. Selviä viitteitä sopivammasta sijainnista antavat Siilitien ja Herttoniemen metroasemien vuosittaiset käyttäjäluvut: Siilitie 2,6 miljoonaa ja Herttoniemi 9,7 miljoonaa kävijää.

Nuorisoasiainkeskus on yhdistämässä uuteen kauppakeskus Hertsin tilaan Kettutien ja Ankkuri-nuorisotalon palvelut, mikä laskee nuorisotoimen vuokrakuluja 26 000 eurolla vuodessa. Länsi-Herttoniemeen Nuorisoasiainkeskus järjestää varhaisnuorten toimintaa myös tulevaisuudessa.

Ennakoimme kirjastolle ja nuorisotilalle liikkumisen solmukohdassa suurta käytön lisäystä. Näin käy säännönmukaisesti vastaavissa tapauksissa. Kirjaston ja nuorisoasiainkeskuksen tilat ovat maksutta kuntalaisten käytössä tapahtumiin ja järjestöille. Virastojen budjetti ei kuitenkaan salli pysyvien asukastilojen tarjoamista.

Saara Ihamäki

kirjastotoimen apulaisjohtaja

Helsingin kaupunginkirjasto

Mikko Vatka

osastopäällikkö

Helsingin nuorisoasiainkeskus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat