Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskussairaaloiden päivystyksen status tulee tarkistaa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Valtioneuvostojohtoinen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen valmistelu linjaa kaksi tasoa: ”Laajan ympärivuorokautisen päivystyksen 12 sairaalaa” ja alemmalla tasolla olevat kahdeksan ”suppean ympärivuorokautisen päivystyksen sairaalaa”.

Tiedotusvälineissä on kerrottu ne keskussairaalat, jotka jatkavat laajan ympärivuorokautisen päivystyksen sairaaloina. Samoin on esitetty joukko keskussairaaloita, joissa toimisi suppea ympärivuorokautinen päivystys.

Kymenlaakson keskussairaala Kotkassa olisi näiden niin kutsuttujen satelliittisairaaloiden joukossa, joiden päivystyksen järjestäminen jää epävarmaksi. Kuitenkin 130 000 asukkaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin keskussairaala Lappeenrannassa on esitetty täyden palvelun sairaalana. Osoitetaanko lisää väestöä 180 000 asukkaan Kymenlaaksosta?

Kymenlaakson keskussairaala tarjoaa ”suppeaa” huomattavasti enemmän päivystyspalveluja. Sisätautien, traumatologian, ortopedian ja pehmytosakirurgian, gynekologian ja synnytysten, pediatrian sekä anestesian päivystykst toimivat läpi vuorokauden jokaisena viikonpäivänä.

Julkisuudessa korostunut keskussairaaloiden jako kahtia ei vaikuta järkevältä ratkaisulta. Toivottavasti valtioneuvosto paneutuu asiaan.

Pentti Tiusanen

kirurgian erikoislääkäri

Kotka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat