Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raiskauskeskustelu mitätöi suomalaisten tekijöiden uhreja

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Seksuaalinen häirintä ja väkivalta ovat puhuttaneet julkisuudessa valtavasti. Kantaa asiaan ovat ottaneet muun muassa pääministeri, oikeusministeri ja poliisiylijohtaja. Aivan kuin Suomi kohtaisi ensi kertaa seksuaalirikollisuutta eri muodoissaan.

Vaikka ulkomaalaistaustaiset tekijät ovat tuomituissa seksuaalirikoksissa yliedustettuja, valtaosa uhreista on suomalaisten uhreja. Aiemmin seksuaalirikokset eivät ole juuri aiheuttaneet vipinää poliittisessa johdossa eivätkä herättäneet huolta yhteiskuntarauhan säilymisestä.

Suomalainen seksuaalinen väkivalta eri muodoissaan näyttää nyt normalisoidun ja lakaistun maton alle. Yrjö Rautio (HS 26.11.) jopa paheksui suomalaisten teoista muistuttamista ulkomaalaisten raiskaajien ”ymmärtämisenä”. Vaatimus vaikenemisesta loukkaa suomalaisen seksuaalirikollisten uhreja.

Seksuaalirikokset ovat kuvottavia sekä suomalaisten että ulkomaalaisten tekeminä, eikä asian tiedostaminen johda kummankaan ”ymmärtämiseen”.

Minua kuvotti, kun kohtasin itsensäpaljastajan 9-vuotiaana ja seksinostoyrityksen 15-vuotiaana. Kun tuntematon kielisuuteli väkisin baarissa ja takapuoltani kourittiin tungoksessa. Kun ravintolassa asiakkaat vonkasivat seksiä ja kun esimies tivasi suuseksimieltymyksiäni. Yhtä lukuun ottamatta kaikki miehet olivat valkoihoisia.

Kertaakaan ei tuntunut onnenpotkulta olla suomalaisen tekijän uhri.

Valitettavasti kuvaamani tapaukset ovat yleisiä. ”Pojat ovat poikia”, ”se vain nyt on kännissä tommonen” tai ”provosoitko käytökselläsi?” ovat tuttuja kommentteja monille häirinnän kohteeksi joutuneille. Kuitenkin turvapaikanhakijoiden kohdalla jopa naisten perään viheltäminen huolestuttaa uutisten mukaan poliisiviranomaisia. Ennen vislailusta ja huutelusta pahastumista on pidetty huumorintajuttomien feministien kitinänä.

On aivan erinomaista, että kaikelle seksuaaliselle häirinnälle ja väkivallalle halutaan nollatoleranssi. Tämä ryhtiliike ja poliisin uusi sensitiivisyys ei kuitenkaan saa jäädä koskemaan vain ulkomaalaisten tekoja.

Turvapaikanhakijoiden valistusta on ilman muuta tehostettava, mutta mitä tehdään koko väestön tasolla?

Kysymys on myös kotouttamispoliittinen: on turha saarnata tulijoille suomalaisesta itsemääräämisoikeudesta ja tasa-arvosta, jos ensikäynti yökerhossa tai taksijonossa osoittaa saarnat pötypuheeksi.

Suomalainen nainen

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat