Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varhaisjakajien työmäärä kasvaa ja palkka laskee

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Postin työsopimuskiistaan liittyen toimittaja Teemu Luukka kirjoitti (HS 28.11.) kyseessä olevan muun muassa varhaisjakajien ylityökorvauskiistan. Kyse on yötyökorvauksista. Ylityötä osa-aikaisessa työssä harvemmin syntyy.

Postin sidosryhmäjohtaja Timo J. Anttila taas antoi mielipidesivulla (HS 28.11.) ymmärtää varhaisjakajan palkan tarkoittavankin liki 3 000 euron kuukausipalkkaa jollain laskurilla. Huvittavaa.

Anttila tuskin edes tietää, kuinka työmäärä on kasvanut ja palkka kuitenkin laskenut vuosien saatossa niin Postin toimenpiteiden johdosta kuin levikkien laskunkin myötä. Liian paljon kirjoitetaan vasemmalla kädellä ja muokataan yleistä mielipidettä väärin perustein.

Seuraavassa muutama faktatieto: Posti haluaa pienentää yötyöstä maksettavaa lisää noin 25 prosentilla. Posti on suorittanut jo vuosia reittiuudistuksia, joiden vuoksi työmäärä on kasvanut ja käytännössä työtä tehdään samalla palkalla.

Postin jakopiirin mittaustapa on tiukempi kuin naapurin sopimuksessa. Vertaaminen ei siis ole oikeudenmukaista yhden palkanosan perusteella. Kokonaisuus ratkaisee.

Pääkaupunkiseudun varhaisjakajista valtaosa on maahanmuuttajia. Heidän ansionsa liikkuvat tuhannen euron molemmin puolin.

Pitää muistaa, että tuo palkka koostuu hyvinkin paljon juuri yötyöstä ja sunnuntaityöstä. Posti haluaa nyt viedä yötyökorvauksen minimiin. Lisäksi hallitus haluaa vielä leikata sairausloman palkasta ja lomarahoista.

Varhaisjakajan työ on erittäin raskasta, ja siksi kaikki nämä vaateet ja väärät argumentit riipaisevat sydänalaa.

Kari Temonen

entinen valtakunnallinen

pääluottamusmies

Posti, sanomalehdenjakelu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat