Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteiskuntasopimus vaatisi moraalia myös hallitukselta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) nosti hallitusryhmän avustajien palkkoja yli korkeimman A30-palkkausluokan. Myös perussuomalaiset hyväksyivät korotukset ja heidän avustajansa palkka nostettiin samoin.

Perusteena palkankorotukselle oli, että työmäärä on kasvanut, kun avustajia on vähennetty. Samalla logiikalla kaikissa yrityksissä, joissa henkilöstöä vähennetään, tulisi nostaa jäljelle jäävien palkkaa. Muiden työmäärä lisääntyy, kun henkilöstöä karsitaan.

Tällaista en tiedä tapahtuneen yhdessäkään yrityksessä, joka on säästöjen takia vähentänyt henkilöstöään. Ainoastaan Kouvolan kaupungissa johtajat ovat nostaneet palkkojaan samaan aikaan kun päätettiin 600 henkilön vähennyksistä.

Presidentti Sauli Niinistö sanoi osuvasti uudenvuodenpuheessaan: ”Moni puhuja on päätynyt siihen, että ehdottomasti jonkun on jostain luovuttava. Pääsääntöisesti jonkun toisen kuin vaatimuksen esittäjän itsensä.” Tähän joukkoon on liittynyt nyt myös pääministeri Sipilä.

Niin kauan kuin yritysten johto ja hallituksen moraali on tällaista, yhteiskuntasopimuksen solmiminen tulee olemaan vaikeaa. Lainatakseni Sipilän sanoja ATK:lle: ”Kyllähän tämä on käsittämätöntä touhua.”

Pekka Korpivaara

Kouvola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat