Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hietalahden kauppahallin kulut ylittävät tuotot

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kiinteistölautakunta harkitsee Hietalahden kauppahallin myymistä avoimella ostotarjouskilpailulla. Kauppiaat ja kaupunkilaiset ovat kysyneet, kuinka kannattavaa tai tappiollista kauppahallin ylläpito on kaupungille (HS 24.11.).

Hietalahden kauppahallin kuluja maksaa kaksi virastoa: hallin käyttäjä Helsingin tukkutori ja kiinteistöviraston tilakeskus, joka on hallin omistaja. Vuonna 2014 tukkutorin kulut olivat 197 000 euroa ja tilakeskuksen kulut 245 000 euroa.

Tukkutorin kulut muodostuivat muun muassa siivous-, vartiointi-, sähkö-, jätehuolto- ja laitteistokuluista, eikä niihin ole tässä laskelmassa sisällytetty sisäistä vuokraa tilakeskukselle.

Tilakeskuksen kulut koostuivat 116 000 euron pääomakuluista, 54 000 euron maanvuokrasta sekä 75 000 euron hoitokuluista (lämmitys, korjaukset ja ylläpito).

Tulopuoli koostuu kauppiaiden maksamista vuokrista. Liiketoiminnan piristämiseksi vuokralaisille annettiin tänä vuonna 50 prosentin alennus, joten kaupunki saa vuokrina noin 95 000 euroa. Ensi vuonna vuokrat palaavat normaalitasolle. Arvioimme, että nykyisellä toimintakonseptilla vuotuiset vuokratulot voivat lähivuosina kasvaa noin 230 000 euroon.

Kaupunki ei odota, että kauppahallit olisivat suuria rahasampoja. Niiden toimintaan liittyy paljon muitakin kuin taloudellisia tavoitteita. Helsingin muihin kauppahalleihin verrattuna Hietalahdessa ei kuitenkaan ole saavutettu taloudellisesti kestävää kokonaistilannetta.

Tässä tilanteessa on tarjouskaupan avulla tarkoitus arvioida, löytyykö Hietalahden kauppahallille uutta vetäjää, joka pystyy kehittämään toimintaa oikeaan suuntaan.

Jos kiinteistölautakunta päättää järjestää ostotarjouskilpailun, se voi halutessaan myös hylätä kaikki tarjoukset. Jos kauppahalli myydään, sen säilyminen kauppahallikäytössä varmistetaan myynnin yhteydessä solmittavan maanvuokrasopimuksen ehdoilla.

Markku Metsäranta

toimitilapäällikkö

Kiinteistöviraston tilakeskus

Tommi Tapana

va. toimitusjohtaja

Helsingin tukkutori

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat