Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielipide: Naisten ahdistelun ei pitäisi yllättää ketään - minua on kopeloitu ja kommentoitu kymmenvuotiaasta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Naisten ja erityisesti tyttöjen ahdistelu on järkyttänyt kovasti suomalaisia. Kenelle tämä tuli täysin yllätyksenä?

Itse olen tavallisesta perheestä lähtöisin oleva, tavallisennäköinen nainen. Kantasuomalaisten poikien ja miesten suorittama ahdistelu alkoi kohdallani noin kymmenvuotiaana, kun murrosikä alkoi.

Siitä eteenpäin sain tottua vartaloni kopelointiin, arvosteluun ja kommentointiin. Luokan pojat piirittivät porukalla yhden tytön kerrallaan ja kopeloivat rinnat ja alapään. Sukulaismies kähmi ohi kulkiessaan rintoja. Takapuoltani on arvosteltu, kommentoitu ja puristeltu niin monia kertoja, etten edes muista.

Kadulla liikkuessani autot ovat useamman kerran alkaneet seurata minua hitaasti, mikä on ollut todella pelottavaa. Autojen ikkunoista on huudeltu hintatiedusteluja. Hintaa on kyselty aamulla töihin mennessäni ja myös ruokakasseja kotiin kantaessani (jolloin kyseessä on ennemminkin nöyryyttäminen tai miehisen valta-aseman korostaminen kuin oikea tiedustelu).

Kadulla olen yllättäen kohdannut itseään tyydyttävän miehen. Ensimmäisessä kesätyöpaikassani miesporukat halusivat saada tahallisilla alapääjutuillaan nuoren tytön hämmentymään.

Tällainen kohtaamani käytös oli yleistä noin 20-vuotiaaksi saakka. Eli mitä nuorempi, haavoittuvaisempi ja kyvyttömämpi puolustamaan itseään tyttö on, sitä törkeämpää miesten käytös on ollut. Nykyisin netti ja puhelinsovellukset mahdollistavat vielä uudenlaisen ahdistelumuodon.

Tarvitaan asennemuutos siihen, miten tyttöjä kohdellaan. Ei enää alistavasti ja seksistisesti, kiitos.

Nyt jo aikuinen

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat