Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei vika ole yksin Stubbin

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) lausunnot pörssiomistusten hallintarekisteröintiä koskevan lakiesityksen kannatuksesta on todettu vääriksi (HS 28.11.). Eduskunnan tehtävänä on nyt harkita, mitä mieltä se on tällaisesta esittelystä.

Toivottavasti asia selvitellään juurta jaksain. On nimittäin kaikki syy uskoa, etteivät kaikki ongelmat ole vain ministeri Stubbista lähtöisin.

Ministeri on ollut virassaan vasta puoli vuotta. Moniportaisen, todellisen edunsaajaomistajan kätkevä hallintarekisteröintihanke alkoi valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosastolla jo vuonna 2001. Yleisöjulkiseksi se tuli vasta vuonna 2011.

Kaikessa siinä keskustelussa, jota asiasta on sen jälkeen käyty, myös suomalaisten omistukset kattavaa hallintarekisteröintiä on perusteltu samoilla argumenteilla: se turvaa omistusten julkisuuden, se lisää ulkomaisia investointeja Suomeen ja se on EU:n tahto.

Yksikään näistä väitteistä ei pidä paikkaansa, kuten lukuisilla lausuntokierroksilla on kahden viime vuoden aikana lausuttu. Siitä huolimatta väitteet ovat siirtyneet aina seuraavaan lakiesitykseen lähes sellaisinaan. Vajaan kahden vuoden aikana tämä on jo kolmas esitys.

Tämä kaikki ei voi johtua vain ministeri Stubbista.

Pitäisin siksi hyvin tärkeänä sitä, että myös lakiesitysten valmisteluvastuussa olleen valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston riippumattomuus arvioitaisiin.

Erkki Laukkanen

Mäntsälä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat