Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terveysruokajutut voivat lisätä syömishäiriöriskiä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

On hyvä elää terveellisesti, mutta terveysintoilusta ei saisi muodostua pakkomiellettä kenellekään.

Nykyisin mediassa toitotetaan terveellisistä elämäntavoista aivan liikaa. Koko ajan syntyy uusia ja keskenään ristiriitaisia tutkimuksia siitä, miten tavalliset ja ravitsevat ruoka-aineet katsotaan haitallisiksi. Yhtenä päivänä kananmuna on paras proteiininlähde, toisena taas hirveä kolesterolipommi. Tässä ei ole mitään järkeä.

Mediassa olevat terveyspuheet lisäävät syömishäiriöriskiä nuorilla. On yleistä, että nuori alkaa verrata omaa syömistään median tuputtamiin ruokailusuosituksiin, jolloin hänelle muodostuu pakonomainen tarve syödä niiden mukaisesti. Ortoreksia eli sairaalloinen terveysintoilu onkin lisääntynyt viime vuosien aikana niin tytöillä kuin pojillakin.

Ihmiset ovat hukassa, sillä he eivät yksinkertaisesti tiedä, miten syödä tasapainoisesti tiedotusvälineissä julkaistujen ristiriitaisten juttujen takia.

Median ei pitäisi sekaantua ihmisten ruokailutottumuksiin. Terveellisyyden sijasta se voi rohkaista epäterveitä elämäntapoja ja pahimmassa tapauksessa ilmetä ortoreksian tai muun syömishäiriön muodossa.

Jokaisella tulisi olla oikeus syödä normaalisti eikä miettiä ruokailutottumuksiaan pakkomielteisesti.

Aino Walden

lukiolainen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat