Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pimitetäänkö koulujen sisäilmaongelmia?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Luokkien seinät ovat märät puolen metrin korkeudelle, kuten myös lattia muovimaton alla puoli metriä seinästä. Sisäseinien puuosat ovat lahot ja mustat homeesta.

Oppilailla ja henkilökuntaan kuuluvilla on muun muassa päänsärkyä, limaisuutta hengitysteissä, astmaa, poskiontelontulehduksia, silmätulehduksia, väsymystä, ruokahaluttomuutta, iho-oireita, hiustenlähtöä ja suolisto-oireita. Oireita on ollut jo useiden vuosien ajan. Osa henkilökunnasta on joutunut siirtymään muihin työpaikkoihin.

Opettajat ja muu henkilökunta eivät saa tiedottaa tai sanallakaan mainita koulun rakenteiden tai sisäilman ongelmista oppilaille tai vanhemmille. Rehtorikaan ei saa tiedottaa kenellekään, miksi koulumme luokkia on jo usean vuoden ajan suljettu muutama kerrallaan hätäremontin vuoksi.

Tilakeskus ei puolestaan tiedota mitään – ei sitä miksi luokkia hätäremontoidaan tai mitä myrkyllisiä aineita koulumme sisäilmasta on löytynyt.

Ympäristökeskuksen mukaan Helsingin kaupungin virastot ovat yhdessä sopineet, kuinka homeongelmista tiedotetaan tai siis ollaan tiedottamatta. Mikä taho voi määrätä, ettei työntekijöille kerrota oleellisista työterveyteen vaikuttavista seikoista? Tai oppilaiden vanhemmille siitä, millaisiin olosuhteisiin he lapsensa päivittäin lähettävät ja millaisille homemyrkyille heidän lapsensa altistuvat? Kenen määräys tämä on?

Tuleva työkyvytön?

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat