Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pientuotannon verkkoon syöttäminen on helppoa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Silvia Modig antoi ymmärtää (HS Mielipide 28.11.), että kaupunkilaisten itse pientuotannolla tuottamaa sähköä ei olisi mahdollista siirtää Helsingissä sähköverkkoon.

Helsingissä sähköverkkoon on liitetty noin 50 pientuotantokohdetta. Useimmat niistä tuottavat sähköä vain omaan käyttöönsä. On kuitenkin myös useita pientuotantokohteita, joissa sähköä syötetään verkkoon ja asiakas on sopinut tuottamansa sähkön myynnistä sähkön myyjän kanssa. Yhdenkään kohteen tuottaman sähkön syöttämistä verkkoon tai myyntiä ei ole estetty tai kielletty.

Pientuotannon myynti on tehty helpoksi. Asiakkaan tulee ilmoittaa etukäteen verkkoyhtiölle tuotantolaitteistonsa tiedot. Samalla verkkoyhtiö varmistaa, että laitteisto täyttää sille asetetut vaatimukset.

Jos asiakas tuottaa sähköä yli oman tarpeen, hän voi myydä sen haluamalleen sähkön myyjälle. Tietoa myyjistä on Energiaviraston ylläpitämässä hintavertailupalvelussa.

Verkkoyhtiö mittaa verkkoon syötetyn sähkön ja välittää tiedon myyjälle. Asiakas saa verkkoon syöttämästään sähköstä myyjän kanssa sopimansa korvauksen. Tämän jälkeen tarvitaan vain aurinkoisia päiviä.

Jouni Lehtinen

yksikön päällikkö

Helen Sähköverkko Oy

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat