Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus leikkaa eniten tukea tarvitsevilta nuorilta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta ennaltaehkäisee ja paikkaa osaltaan peruspalveluiden väliin jääviä kuiluja ja katvealueita. Valtion ensi vuoden talousarvioesityksessä näiden toimintojen rahoitukseen esitetään radikaalia leikkausta. Valtakunnallisten nuorisokeskusten Nuotta-valmennukselle ei esitetä vuodelle 2016 lainkaan tukea. Hallituksen esittämät leikkaukset iskevät kovaa niihin nuoriin, jotka tarvitsevat vahvempaa tukea oman elämänsä ja uransa suunnitteluun.

Vuosittain palvelut auttavat yli 20 000 nuorta löytämään suuntansa. On nähtävissä, että tulevina vuosina monet intensiivistä ja pitkäkestoista tukea tarvitsevat nuoret jäävät ilman tarvitsemaansa apua. Sosiaalisen vahvistamisen palveluihin esitetyt 7,5 miljoonan euron leikkaukset näkyvät varmasti palveluiden saatavuudessa ja vaikuttavuudessa.

Leikkaukset ovat vahvassa ristiriidassa sekä hallitusohjelman että budjettiesityksen tavoitteiden kanssa. Hallitusohjelman mukaan etsivää nuorisotyötä vahvistetaan. Budjettiesityksessä nuorisopolitiikan keskeiseksi tavoitteeksi nostetaan nuorten sosiaalisen vahvistamisen lisääntyminen.

Tavoitteet ovat hyviä, mutta nyt työhön osoitetuilla määrärahoilla ne jäävät toteutumatta.

Mari Ahonen-Walker

Valtakunnallinen työpajayhdistys ry

Pasi Hedman

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry

Ville Koikkalainen

Vamos etsivä nuorisotyö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat