Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rokotuksiin olisi pitänyt varautua paremmin

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Luin paikallislehdestä kausi-influenssarokotusten käynnistymisestä perusterveydenhuollon terveysasemilla.

Innostuin: rokotteen saisi omalta terveysasemalta ilman ajanvarausta tai kustannuksia. Olin myös tietoinen siitä, että rokote antaa suojan neljästä viruksesta kolmeen.

Menin keskiviikkona Maunulan terveysasemalle kolme varttia rokotusten antamisen käynnistymisestä. Kaaos oli käsin kosketeltava: kaikille – edes sairaille ja vanhuksille – ei riittänyt istumapaikkaa. Osa ihmisistä nojaili portaissa kaiteeseen.

Vuoronumeroani edellä oli liki 40 asiakasta. Yksi terveydenhoitaja kutsui asiakkaita yksitellen huoneeseensa, kunnes otti vastaan ilmeisesti ajan varanneen potilaan ja poistui siten riveistä. Toinen hoitaja puolestaan näytti olevan kiireinen neulajäteastian tiimoilla. Muita hoitajia ei sillä hetkellä näkynyt.

Kuulin, että terveysaseman alakerrassakin annetaan rokotuksia, joten menin sinne havainnoimaan tilannetta. Siellä palvelutalon asukkaat istuivat tuolillaan käsivarsi paljastettuna, ja heille tuikattiin rokote. Tehokasta! Minua ei jonon jatkoksi kuitenkaan huolittu.

Käytän perusterveydenhuollon palveluja erittäin niukasti. Kausi-influenssarokotusten hyvä ja tehokas organisointi olisi voinut olla yksi terveysasemien valttikortti, jolla asenteita olisi voitu muokata myönteiseen suuntaan.

Nytkin äänestin jaloillani ja jäin ilman rokotetta.

Sirpa Hintzell

Pirkkola, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat