Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

AKT ei esitä tai säädä lakeja

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Samassa veneessä? syytti (HS Mielipide 4.12.) Auto- ja kuljetusalan työntekijäliittoa siitä, että hänen vuosilomansa lyhenee tulevaisuudessa hallituksen esittämien pakkolakien takia. Tuija Lustig (HS Mielipide 4.12.) syytti sooloilevaa AKT:tä myös siitä, että yhteiskuntasopimusneuvottelut epäonnistuivat ja naiset joutuvat maksamaan sen seuraukset.

Itse julkisen sektorin työntekijänä muistuttaisin kirjoittajia siitä, ettei AKT esitä tai säädä lakeja. Aiemmin työehdoista on sovittu työnantajien ja työntekijöiden välillä, mutta nyt Juha Sipilän (kesk) hallitus uhkaa rajoittaa sopimisen oikeutta lainsäädännöllä.

Pakkolait toki satuttavat eniten meitä julkisen sektorin ja muiden naisvaltaisten alojen työntekijöitä eivätkä AKT:n jäseniä, mutta sekin on Sipilän hallituksen tekemä arvovalinta.

Yhteiskuntasopimuksen neuvottelut olivat jo lähtökohdiltaan epätasapainossa, koska pakkolakien säätämisestä ei olisi haittaa työnantajille. Miten voidaan hyvässä uskossa neuvotella, kun toisella osapuolella on lopputuloksesta riippumatta vain voitettavaa?

Työntekijöiden ostovoiman ja jaksamisen loppuun polttaminen vain heikentää Suomen taloutta entisestään. Jos annamme hallituksen ja työnantajien vierittää hallituksen toimet ja niiden seuraukset ammattiyhdistysten niskaan, uusille pakkolaeille ei näy loppua.

Antti Helin

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat