Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osallistumme mielellämme moskeijan toimintaan pyydettäessä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaupunkisivuilla kirjoitettiin suurmoskeijahankkeesta (HS 1.12.). Haluaisin tuoda asiassa esiin yhdyskuntamme näkemyksen.

Resalat on aina tehnyt ja tulee tekemään kaikkensa islamilaisen yhteisön yhtenäisyyden ja menestyksen eteen. Se ei säästä voimiaan yhteistyössä ja muslimien asioiden edistämisessä.

Meillä on erinomaiset ja luottavaiset suhteet viranomaisiin, seurakuntiin ja naapureihin. Olemme mukana Etnossa, uskontojen välisissä vuoropuheluissa, radikalisoitumista ennalta ehkäisevässä toiminnassa, viranomaisyhteistyössä ministeriöiden, kaupungin, poliisin, koulujen, järjestöjen, naapureiden, asukasyhdistyksen ja seurakunnan kanssa. Olemme olleet perustamassa Suomen islamilaista neuvostoa Sineä. Olemme vierailleet pääkaupunkiseudun muissa moskeijoissa ja pyytäneet niiden edustajia järjestämiimme viranomaistapaamisiin etsimään ratkaisuja muslimiyhteisöä koskeviin ongelmiin.

HS:n kirjoituksessa Sinen puheenjohtaja Anas Hajjar kertoi, että suurmoskeijahanke oli pidetty salassa Sinen jäsenjärjestöiltä. Näin ollen on selvää, ettei meihinkään ole oltu yhteydessä. Tämän vuoksi olemme tyrmistyneitä jutussa haastatellun Pia Jardin väitteestä, josta saa kuvan, että olisimme kieltäytyneet tekemästä yhteistyötä hänen kanssaan suurmoskeijahankkeen yhteydessä. Tämä on vakava syyte yhteistyöhaluttomuudesta ja ikävää shiiojen ja sunnien vastakkainasettelua. Toivomme, että hankkeen vetäjät voivat osoittaa väittämänsä paikkansapitävyyden.

Emme vastusta moskeijan rakentamista, mutta olemme osoittaneet huolemme takfiri-ideologian leviämisestä, jos rahoitus nojautuu Bahrainiin, Saudi-Arabiaan, Qatariin, Kuwaitiin ja Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin. Ihmettelemme myös maiden kiinnostuksen pyyteettömyyttä rahoittaa suurmoskeija tänne.

Resalat toivottaa tervetulleeksi jokaisen moskeijan, niin uuden kuin vanhan, ja osallistumme mielellämme myös suurmoskeijan toimintaan pyydettäessä. Etenkin nyt kun turvapaikanhakijoiden räjähdysmäisen kasvun vuoksi shiiamuslimien määrä on moninkertaistunut, olemme valmiita antamaan oman panoksemme ja rikastuttamaan suurmoskeijan toimintaa shiialaisella näkökulmalla ja ohjelmalla.

Paula Kemell

puheenjohtaja

Resalat Islamilainen Yhdyskunta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat