Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki kertoo sisäilmaongelmista

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Tuleva työkyvytön? kirjoitti (HS Mielipide 2.12.) työpaikkansa sisäilmaongelmista ja puutteellisesta tiedotuksesta. On valitettavaa, ettei kirjoittaja ole saanut riittävästi tietoa koulurakennuksen kunnosta.

Kaupungissa on kehitetty toimintamalli sisäilmaongelmien ratkaisuun. Epäilyihin sisäilmaongelmista suhtaudutaan vakavasti ja asiaa lähdetään selvittämään vakiintuneen prosessin mukaan. Viestintä on oleellinen osa tätä prosessia.

Kaupungin tilojen ylläpidosta vastaava tilakeskus on tänä vuonna tehnyt hallitsemiensa tilojen kunnosta lähes 200 tiedotetta tilojen käyttäjille. Lisäksi olemme tänä vuonna kouluttaneet parisataa esimiestä kaupungin tavasta ratkoa sisäilmaongelmia ja käsitellä aihetta työpaikalla.

En pysty ottamaan kantaa, miksi kirjoittajan kuvaama tilanne on päässyt syntymään. Yleensä tieto kiinteistön kunnosta ja korjauksista kulkee koulun rehtorin ja koulurakennuksen ylläpidosta vastaavan henkilön välillä.

Työntekijät, joilla on sisäilmaoireita, ohjataan työterveyshuoltoon, ja oppilaiden vanhempia pyydetään ottamaan yhteyttä koulun terveydenhoitajaan. Mikäli näin ei tapahdu, yksittäinen työntekijä voi olla yhteydessä opetusviraston työsuojeluun.

Tapaukset, joissa toimintamalli ei toimi kunnolla, käsitellään opetusviraston sisäilmaryhmässä. Työryhmässä on kiinteistön ylläpidon ja tilahallinnon lisäksi edustajat työsuojelusta, työterveyshuollosta, ympäristökeskuksesta ja oppilasterveydenhuollosta.

Sari Hildén

kiinteistöpäällikkö

Helsingin kaupungin

kiinteistöviraston tilakeskus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat