Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juhlikaamme suomalaista luontoa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Meillä suomalaisilla on usein tapana pitää yhtenä tavaramerkkinämme puhdasta luontoamme, jossa kasvaa turvallista, terveellistä ja maukasta ruokaa.

Kansallis- ja luonnonpuistoistamme voi löytää koskematonta luontoa ja rauhaa. Näitä arvoja, ruumiin ja sielun ravintoarvoja, mainostamme myös matkailijoille, eivätkä ne olekaan mitään turhia arvoja.

Myös puhtaaseen veteen ja ravintoon liittyvissä teknologioissa osaamisemme on erittäin korkealuokkaista, ja onhan Suomen työ- ja elinkeinoministeriöllä käynnissä strateginen ohjelma, jossa tälle niin kutsutulle cleantech-alalle pyritään luomaan 40 000 uutta puhtaan teknologian työpaikkaa.

Tämä kansallinen ylpeydenaiheemme ei kuitenkaan saa minkäänlaista sijaa itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa. Niitä hallitsevat yhä yli 70 vuoden takaisten sotien tapahtumat.

On toki tärkeää kunnioittaa sotiemme veteraaneja, jotka ovat tehneet suuria uhrauksia, mutta välillä tuntuu unohtuvan ne syyt, joiden vuoksi uhraukset on tehty.

Sen sijaan, että itsenäisyyspäivänä ihailemme kiiltäviä kivääreitä ja saappaita, ja ajelutamme panssarivaunuja ja tykkejä pitkin kaupunkien katuja, voisimme kerrankin osoittaa kunnioitusta ja rakkautta niille arvoille, joiden eteen sotiemme veteraanit uhrauksensa tekivät.

Haluaisin jonain päivänä herätä sellaiseen itsenäisyyspäivän aamuun, jolloin kuulisin ilouutisen uuden luonnon- tai kansallispuiston perustamisesta sen sijaan että kuulisin, minkälaisia uusia hienoja tuhoamisvälineitä maamme armeijalle on ostettu.

Jussi Taimiaho

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat