Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asukaspysäköinti on hankalaa Jätkäsaaressa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaupunkisivuilla kerrottiin (HS 2.12.) Helsingin suunnittelevan muutoksia pysäköintipolitiikkaan. Muutokset helpottaisivat niitä, jotka omistavat kaksi autoa. Tämä ei koske ainakaan Jätkäsaaren alueen pysäköintisuunnittelua.

Jätkäsaaren alueen asukaspysäköinti on sijoitettu asuintonteille (taloyhtiöiden parkkihalleihin) tai kadunomaisille autopaikkojen korttelialueille (LPA-tonteille). Yleiset kadunvarren pysäköintipaikat ovat vieras- ja asiointipysäköintipaikkoja, jotka tulevaisuudessa ovat maksullisia, aikarajoitteisia paikkoja.

Alueelle ei suunnittelun mukaan ole tulossa erillistä asukaspysäköintitunnusta. Tällä halutaan varmistaa alueella asioivien ja vierailevien pysäköintipaikkojen saatavuus.

Asukaspysäköintipaikkoja alueella on kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin autoa tarvitsevia asukkaita. Jätkäsaaressa on siis tulevaisuudessa ”helppo asioida, vaikea asua”.

Helsingin tulisi toteuttaa helpottavaa pysäköintipolitiikkaa myös Jätkäsaaren alueella, jotta alueella asuvan olisi mahdollisuus pysäköidä edes yksi omistamansa ajoneuvo lainmukaisesti ja ilman pysäköintivirhemaksun uhkaa.

Pasi Sahari

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat