Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen on panostettava viestintään

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Merkittävä osa Suomen kansasta ja osa meistä päivystävistä dosenteistakin ovat sitä mieltä, että tekipä istuva hallitus mitä tahansa, se on aina pahasta. Hallitus ei saisi kuitenkaan nostaa tämän tosiseikan edessä käsiään pystyyn vaan panostaa entistä enemmän viestintään.

Jos hallitus aikoo selvitä urakastaan, sen on jaksettava kertoa eri keinoin ja eri näkökulmista kerta toisensa jälkeen, miksi se mitäkin päätöksiä tekee. Perusviestit pitää olla kristallinkirkkaasti esillä jokaisen päätöksen yhteydessä, ja jokaisen päätöksen perustelut pitää kytkeä näihin perusviesteihin.

Helsingin Sanomissa (5.12.) on esitetty erinomainen graafinen kartta, joka kertoo, että Suomen ennustettu bruttokansantuotteen kasvu on Kreikan jälkeen EU-alueen toiseksi heikointa. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomi on vaarassa sukeltaa EU-maista seuraavaksi. Jutussa Suomen Pankin Lauri Kajanoja kertoo hyvin sen, miksi tähän tilanteeseen on ajauduttu.

Kartasta käy ilmi myös se, että pulassa olleet ja tiukan talouskuurin sekä rankat leikkaukset läpikäyneet EU-maat, esimerkiksi Portugali ja Irlanti, ovat palanneet takaisin kasvun tielle. Niiden ennakoitu bruttokansantuotteen kasvu ensi vuodelle on Suomeen verrattuna kaksin-kolminkertainen. Näissä maissa uutta jaettavaa syntyy nyt kovien päätösten jälkeen.

Jos hallitus aikoo onnistua, sen pitää pystyä yhä uudelleen kertomaan eri näkökulmista, miksi tarvitsemme talouden kiinnioton ja miten yksittäiset päätökset näitä isoja tavoitteita palvelevat. Samalla pitää korostaa sitä, että kysymys on väliaikaisesta olotilasta, jonka jälkeen palaamme toivon mukaan kasvun tielle. Eurooppalaiset maaesimerkit ovat tässä hyvänä apuna.

Hallitus voi vaikuttaa viestinnällä merkittävästi siihen, miten sen toimenpiteiden hyväksyttävyys voi tässä oman edun tavoittelun sävyttämässä ja yhteistä tulkintaa vastustavassa poliittisessa keskustelussa lisääntyä. Hallituksen kannattaa pitää tämä mahdollisuus mielessä.

Juhani Wiio

viestinnän dosentti

Helsingin yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat