Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miehiin kohdistunut väkivalta jää piiloon

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa kirjoitettiin (2.12.) naisten kohtaamasta väkivallasta. Useat tasapuoliset ja laadukkaat väkivaltatutkimukset ovat osoittaneet, että miehet ja naiset kokevat väkivaltaa parisuhteissa osapuilleen yhtä paljon.

Miehiin kohdistunut väkivalta jää kuitenkin useammin piiloon. Väkivallan miesuhrien kynnys hakea ja saada apua myös pysyy korkealla niin kauan kuin valtamedia ja viranomaiset eivät suostu ottamaan ongelmaa vakavasti ja toimimaan aktiivisesti sen ratkaisemiseksi.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ottivat yhdessä kantaa (HS Mielipide 29.11.) sen puolesta, ettei kokonaisia ihmisryhmiä leimattaisi ja syyllistettäisi yksittäisten henkilöiden tekemien rikosten vuoksi. Tämän hyvän perusperiaatteen soisi koskevan viimein tasapuolisesti suomalaisia miehiäkin käyttämättä jokaista väkivallantekoa keppihevosena suomalaismiesten kollektiivisen syyllisyyden lisäämiseksi.

Loppujen lopuksi miesvihamielisen seksismin erottaa muukalaisvihamielisestä rasismista vain irrationaalisen ja obsessiivisen vihan kohde. Vasta kun viha lakkaa olemasta salonkikelpoista, voidaan väkivalta-asiaa käsitellä kiihkottomasti ja rakentavasti.

Juuso Erno

puheenjohtaja, Miesten tasa-arvo ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat