Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakkolait voivat järkyttää yhteiskuntarauhaa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Teemu Luukka kirjoitti (HS Merkintöjä 8.12.), että hallitus on onnistunut luomaan räjähdysalttiin ilmapiirin: sovinto-Suomesta on tulossa riitainen pelottelu-Suomi.

Juha Sipilän (kesk) hallituksen marssijärjestys yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi oli alun alkaen väärä, kun hallitus ilmoitti jo neuvottelujen alkuvaiheessa, että se toteuttaa tavoitteensa niin sanotuilla pakkolaeilla, jos työmarkkinajärjestöt eivät pääse sopimukseen.

Uhkaus nosti karvat pystyyn työntekijäjärjestöissä ja sopuun pääseminen vaikeutui.

Jos hallitus runnoo pakkolait läpi, se merkitsee hyviin tuloksiin johtaneen, vuosikymmenten kolmikannan ja yhteisymmärryksen – konsensuksen – päättymistä.

Se tullee aiheuttamaan rauhattomuutta työmarkkinoilla. Tästä saatiin jo pientä esimakua, kun SAK:n hallitus päätti viime maanantaina, ettei sen tarjous palkankorotusten nollalinjasta vuonna 2017 ja vientialojen vetovastuusta ole enää voimassa.

Pakkolaeilla tulee ilmeisesti olemaan päinvastainen vaikutus kuin mihin hallitus niillä pyrkii.

Pakkolait aiheuttavat tarpeetonta vastakkainasettelua ja saattavat järkyttää muutenkin yhteiskuntarauhaa, mihin meillä ei juuri nyt olisi varaa, kun otetaan huomioon valtion nykyinen taloudellinen tilanne ja turvapaikanhakijoiden suuri määrä.

Laihakin sovinto on parempi kuin lihava riita.

Taito Taskinen

Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat