Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi Suomi ei tuomitse ydinaseita epäeettisinä?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

YK:n yleiskokous hyväksyi äskettäin useita ydinaseriisuntaan liittyviä päätöslauselmia. Suomikin tuki lauselmaa, jossa oltiin huolissaan ydinaseiden humanitaarisista vaikutuksista ja vaadittiin kaikkia maita lisäämään ponnisteluja ydinaseiden hävittämiseksi.

Suomi kuitenkin äänesti tyhjää, kun vaadittiin lainsäädännöllisiä keinoja sen ristiriidan poistamiseksi, joka vallitsee ydinaseriisunnan tavoitteiden ja ydinaseiden valmistuksen ja hallussapidon laillisuuden välillä. Ruotsi, Sveitsi ja Itävalta tukivat tätä aloitetta.

Suomi vastusti myös päätöslauselmaa, jossa edellytetään ydinaseiden pikaista hävittämistä ihmisiin ja ympäristöön kohdistuvan katastrofaalisen uhkan poistamiseksi. Päätöslauselman mukaan ydinaseiden hallussapito ja modernisointi ovat ristiriidassa ydinaseriisunnan kanssa ja ydinaseiden käyttö on vastoin kansainvälistä oikeutta, moraalia ja ihmisten omaatuntoa. Tästä syytä ydinaseet ovat epäeettisiä.

Onko Suomen hallitus siis sitä mieltä, ettei ydinaseiden hallussapito tai uhkaaminen ole epäeettistä eikä ydinaseet kieltävää sopimusta tarvita?

Kati Juva

dosentti, lääkäri, Suomen ICAN-verkosto

(International Campaign to Abolish Nuclear Weapons)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat