Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haluammeko erakoitua?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sosiaalinen media eristää ihmisiä ja heikentää erityisesti nuorten itseluottamusta. Kaveriporukassa voidaan istua saman pöydän ääressä, ja kaikki näpräävät omia puhelimiaan eikä kukaan puhu. Puheenaiheita keksitään esimerkiksi sosiaalisesta mediasta löydetyistä kuvista ja uutisista. Erilaisissa sovelluksissa lähetetään viestejä samassa huoneessa oleville ihmisille.

Netissä kiusaaminen on myös yleistä. Muiden haukkuminen ja kiusaaminen on helppoa, kun ei tarvitse kasvotusten sanoa mitään. Kun kirjoittaa kommentin ja painaa ”lähetä”-nappia, saa muiden olon huonoksi ilman omantunnontuskia.

Kiusatun ihmisen reaktiota ei netissä näe. Kiusaaja ei joudu vastuuseen omista sanoistaan, kun hän ei näytä naamaansa. Muiden kommentointi voi vaikuttaa kiusatun elämään vahvasti.

Toisaalta sosiaalinen media helpottaa elämää valtavasti. Ei tarvitse liikkua omasta kodistaan pyytääkseen toisilta ihmisiltä jotain. Netissä voi myydä tavaroita, puhua ihmisille, tilata ruokaa, pelata, kuunnella musiikkia ja katsoa elokuvia ilman suurta vaivaa.

Asiat pystyy hoitamaan yhdellä soitolla. Haluammeko pysyä sosiaalisina ja puhua ihmisille vai erakoitua kaikki omiin oloihimme?

Nea Airut

oppilas, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat