Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työmarkkinoilla tarvitaan ketteryyttä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Liberan tutkimusjohtaja Heikki Pursiainen ja Akavan vastaava lakimies Jaana Meklin vaihtoivat näkemyksiään työehtosopimusten yleissitovuudesta (HS Vieraskynä 9.12. ja Mielipide 10.12.). Tuon keskusteluun täydentävän näkökulman. Suomi tarvitsee joustavampia työmarkkinoita, jotta ihmiset saavat työtä ja yritykset pärjäävät paremmin.

Työmarkkinoiden rakennemuutos voidaan toteuttaa työehtosopimusjärjestelmää murentamatta antamalla lisää tilaa yrityskohtaiselle sopimiselle. Liiketoiminnassa on oltava ketterä, ja työmarkkinoiden rakenteiden on tuettava ketteryyttä.

Työlainsäädäntö on pohjimmiltaan markkinoiden toiminnan sääntelyä. Sillä, että työehdoista voisi sopia yrityksessä toisin kuin työehtosopimuksessa lukee, vastattaisiin globaaliin kilpailuun, nopeasti muuttuvaan yritysten toimintaympäristöön ja työelämän muutoksiin.

Tämä auttaisi pitämään työtä Suomessa ja luomaan työtä Suomeen. Työpaikkakohtainen sopiminen on yhteistä päätöksentekoa. Jos sopimukseen ei päästä, noudatetaan työehtosopimusta.

Janne Makkula

johtaja, Suomen Yrittäjät

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat