Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaipaan iloista kansallispäivää

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Itsenäisyyspäivämme juhlinta on ollut 98 vuotta harrasta, paatoksellista, synkähköä ja itkettävää. Ymmärrän tunnelman sotiemme ja kansakunnan raskaiden kokemusten valossa. Olkoon se sitä minun puolestani vielä seuraavat kaksi vuotta.

Mutta eikö ole jo aika ruveta iloitsemaan mahtavasta maastamme ja katsomaan enemmän nykypäivään ja tulevaisuuteen kuin menneisyyteen?

Ehdotan, että itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta pidettäisiin edelleen valtiovallan jumalanpalvelukset, paraatit, seppeleenlaskut ja muut päivään nytkin kuuluvat manööverit.

Jätetään kuitenkin Linnan pukujuhlat pois. Saahan presidentti toki järjestää kutsuvierasvastaanoton, mutta mielestäni ei sitä koko kansan tarvitsisi katsoa.

Sen sijaan toivoisin, että ruvettaisiin viettämään iloista kansallispäivää kesällä. Kaikki kansalaiset voisivat osallistua juhlintaan turuilla ja toreilla eri yhteisöjen järjestämissä tapahtumissa. Ihmiset kokoontuisivat yhteen ja tuntisivat yhteisöllisyyttä, ylpeyttä ja hilpeyttä. Sopiva päivä olisi 17. heinäkuuta, jona päivänä vuonna 1919 Suomen hallitusmuoto tuli voimaan ja maastamme tuli edustuksellinen demokratia.

Kaarina Alanko

Järvenpää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat