Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunki­suunnittelulle on asetettava selvät raamit

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Erkki Blomroos tiivisti ytimekkäästi Helsingin kaupunkisuunnittelun nykytilaa (HS Mielipide 7.12.).

Itse ymmärtäisin kaupunkisuunnittelun niin, että me helsinkiläiset yhdessä suunnittelisimme kaupunkia ja kaupunkilaisen tahto suunnittelussa näkyisi valitsemiemme kaupunginvaltuuston edustajien välityksellä. Valtuusto asettaisi selkeät raamit suunnittelulle ja päättäisi esimerkiksi siitä, mikä on Keskuspuistoksi tarkoitettua aluetta, johon ei ole tarkoituskaan rakentaa missään vaiheessa. Tällaista pysyväksi Keskuspuistoksi suunniteltua aluetta en ole nähnyt missään. Ehkä sitä ei olekaan, ja puistosta otetaan pala kerrallaan rakentamiseen.

Kaupunkisuunnittelun nykytila näyttää olevan sellainen, että ulkomaita myöten heitellään ehdotuksia puistojen ja arvokkaiden ranta-alueiden rakentamiseksi. Kaupunkisuunnittelusta vastaavat virkamiehet syttyvät ja pyytävät valtuustolta hyväksynnän. Valtuuston rooli on toimia lähinnä kumileimasimena.

Jos kaupunkisuunnittelu toimisi oikein, valtuutetut kertoisivat meille kaupunkilaisille, mitä osaa Keskuspuistosta ei rakenneta ja mitkä paikat ovat sopivia ulkomailta tulleille hotelli- tai museoehdotuksille.

Martti Salomaa

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat