Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pannaan pystyyn vientitalkoot

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nyt jos koskaan tässä maassa pitäisi saada vienti vetämään. Paikallinen sopiminen pitäisi saada kunnolla vauhtiin, eli sovitaan hyvässä keskinäisessä luottamuksessa työpaikoilla palkkatasosta, lomista, ylitöistä ja lyhennetystä viikosta. Silloin työntekijätkin ovat itse mukana rakentamassa yritystä.

Eli silloin, kun menee huonosti, säästetään, ja kun menee hyvin, silloin myös työntekijä hyötyy enemmän rahallisesti. Se olisi kaikin puolin reilua. Tämä auttaisi osaltaan myös niitä firmoja, jotka tähtäävät vientiin.

Myös viennin rajoituksia pitäisi poistaa. Rajoitukset ovat valtion itsensä asettamia. Väylämaksut pois ja luotsimaksut alemmiksi. Tällä tavoin saadaan ainakin bulkkituotteiden tonnihintaa laskettua, jolloin kilpailukyky paranee merkittävästi.

Valtion on annettava rekoille kuljetustukea, jos ne ajavat vientitavaraa satamiin, ja senkin pitäisi näkyä suoraan tonnihinnan alennuksena (rahdeissa). Näillä toimenpiteillä vienti saadaan vetämään ja kilpailukyky kuntoon.

Tämän lisäksi voisi vielä harkita sähköveron poistoa kokonaan niiltä tehtailta, jotka valmistavat vientituotteita, oli tehdas sitten pieni taikka suuri. Näiden ehdotusten toteuttamisen ei pitäisi olla mitenkään ylivoimaista.

Matti Hurtta

Janakkala

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat