Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bussilinja 500 tulee ulottaa Itäkeskukseen asti

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Bussilinjat 58 ja 58B ollaan lopettamassa, ja tilalle tulee uusi runkolinja 500 (HS Kaupunki 14.12.). Linjaa suunnitellaan Munkkivuoren ja Herttoniemen välille.

Linja tulisi ulottaa aina Itäkeskukseen asti. Itäkeskus on looginen päätepiste tällaiselle idästä länteen ulottuvalle poikittaislinjalle. Ei ole mitään järkeä katkaista linjaa ulottuvaksi vain Herttoniemeen.

Herttoniemen ja Itäkeskuksen välillä on esimerkiksi huonekaluihin ja sisustustuotteisiin keskittyvä kauppakeskus Lanterna, jossa asiointi julkisilla kulkuvälineillä vaikeutuisi tällöin merkittävästi. Alueella on myös runsaasti muita työpaikkoja.

Miksi tehdä Herttoniemen ja Itäkeskuksen välille joku uusi syöttölinja, kun bussi 500 on täysin mahdollista ajaa bussin 58 reitin mukaisesti suoraan Itäkeskukseen asti?

Asiaa on voinut kommentoida netissä, ja lähes kaikki kommentoijat vastustavat bussilinjan katkaisemista Herttoniemeen.

Jos kaupunki toteuttaa linjan tynkänä, se ei suinkaan helpota vaan lisääntyvien vaihtojen vuoksi vaikeuttaa monien idän suunnasta tulevien Pasilaan, Meilahteen ja Munkinseudulle matkustamista ja samoin lännestä Itäkeskukseen matkustamista.

Juha Kastemaa

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat