Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielipide: Polttopulloiskut ovat terrorismia

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomessa on tänä syksynä tapahtunut jo yli kymmenen vastaanottokeskuksiin kohdistunutta tuhopolttoyritystä ja lukuisia muita iskuja.

Mediassa näitä iskuja on käsitelty ääriajatuksia omaavien ihmisten tekoina ja yksittäistapauksina.

Sanoja ”järjestelmällinen” tai ”terrorismi” ei ole käytetty, vaikka teot täyttävätkin vaadittavat terrorismin määreet: väkivallan käyttämisen poliittisen agendan eteenpäin viemiseksi.

Itse olen saanut vastaanottokeskustyöntekijänä seurata tapahtumia niin sanotusti sisältä päin. Omaan yksikkööni kohdistunut häirintä on toistaiseksi ollut melko harmitonta, eivätkä polttopullot ole vielä lennelleet ikkunoista sisään.

Silti uhka on oikea, ja olemme joutuneet tiukentamaan turvallisuustoimia myös henkilökuntaan kohdistuvan väkivallan varalta.

Kun länsimaalainen media puhuu terrorismista ja terroristeista, tarkoitetaan aina muslimeita. Terrorismi ei kuulu valkoiselle miehelle. Kun muslimit tekevät terrori-iskuja, joutuvat imaamit ja uskonnollisten yhteisöjen johtajat heti tuomitsemaan nämä teot siitä huolimatta, että terrorismi on ensisijaisesti sosiaalinen eikä uskonnollinen ongelma.

Sen sijaan valkoisten miesten tekemä polttopulloterrori ei ole herättänyt ”maahanmuuttokriittisiä” poliitikkoja tuomitsemaan tekoja.

Iskut eittämättä jatkuvat niin pitkään kuin turvapaikanhakijoita vastaan kohdistuvaa vihaa lietsovat poliitikot ovat hiljaa niistä keinoista, joita heidän kannattajansa ovat alkaneet käyttää.

Se, että maahanmuutolle myönteiset poliitikot tuomitsevat iskut, ei juuri vaikuta vallitsevaan ilmapiiriin, mikäli iskujen taustalla olevaa turvapaikanhakijavastaisuutta yllyttävät poliitikot eivät avaa suutansa teoista.

Siksi osoitankin tämän kirjoituksen juuri heille.

Ettekö te näe vastuutanne? Vai ovatko nämä keinot sellaisia, jotka te äänestäjien menettämisen pelossa hiljaa hyväksytte kannattajiltanne?

Matias Uusisilta

vastaanottokeskuksen työntekijä, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat