Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulevan runkolinjan 500 reitti on harkittu

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Juha Kastemaa ehdotti (HS Mielipide 17.12.), että tulevan runkolinja 500:n reittiä Munkkiniemestä Herttoniemeen tulisi jatkaa Itäkeskukseen asti.

Linjan jatkaminen Herttoniemestä Itäkeskukseen kasvattaisi kustannuksia ja siirtäisi osan metromatkustajista runkobussiin. Kahden vahvan linjan ajaminen samaa reittiä ei ole taloudellista eikä järkevää.

Metron kuormitushuippu osuu Kulosaaren ja Kalasataman kohdalle. Runkolinjan 500 jatkaminen Itäkeskukseen asti keventäisi itämetron kuormitusta liikenne-ennusteiden mukaan vain noin 2 prosenttia, eikä se yksittäisenä toimenpiteenä riitä ratkaisemaan itämetron mahdollista ylikuormittumista.

Linjan 500 jatkaminen Herttoniemestä Itäkeskukseen ei myöskään merkittävästi paranna liikennejärjestelmän toimintaa. Vaihdot sekä metroon että liityntäbusseihin saadaan toimiviksi molempiin suuntiin, kun linjan 500 päätepysäkki on Herttoniemen terminaali.

Tutkimusten mukaan Pasilan länsipuolella poistuneista matkustajista alle 15 prosenttia tulee linjan 58 kyytiin jo Itäkeskuksesta. Vastakkaiseen suuntaan Itäkeskukseen asti matkustavien osuus on hieman suurempi, mutta se johtuu huonoista vaihto-olosuhteista Herttoniemessä.

Nykyisin Herttoniemestä lähtevät poikittaislinjat 50 ja 59 on kaavailtu päätettäviksi Sompasaareen, kun Kalasataman alueen bussikadut ovat käytössä. HSL kartoittaa parhaillaan liikkumistottumuksia Herttoniemen alueella. Sen pohjalta suunnitellaan tarvittavat yhteydet muun muassa Herttoniemen yritysalueelle ja Roihupeltoon.

Tero Anttila

osaston johtaja, HSL

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat